Norsk utviklerarrangement i San Fransisco pre-GDC

Norsk utviklerarrangement i San Fransisco pre-GDC

 

I år stilte Norge med rekordmange spillutiklere på GDC i San Fransisco. I forkant av konferansen arrangerte GameDev Norway en introduksjonskveld med de norske spillutviklerne. Arrangementet fant sted i generalkonsulens vakre residens i Pacific Heights. Generalkonsul Hilde Skorpen åpnet arrangementet, og etter at Linn Søvig hadde presentert GameDev Norway, fikk vi presentasjoner fra åtte norske spillselskaper om deres arbeid. Disse var:

 

Det ble et stort oppmøte, og residensen var fylt med rundt seksti spillutviklere og gjester. Selskapene ble møtt med stor begeistring og applaus. Det var spesielt stas for mange at spillveteranene Brenda og John Romero kom for å bli kjent med de norske spillutviklerne. De var veldig imponert over kvaliteten på spillene som utviklerne viste frem og mente at kvaliteten som kommer ut fra Norge er bedre enn vi vet.

 

Norsk GDC stand

Norsk GDC stand

 

Videre kan vi si at GDC var meget vellykket for de norske utviklerne. Fra før hadde D-Pad Studios og Snow Castle vunnet GDC “Best in Play awards”, og i tillegg fikk Sarepta Studios og Rock Pocket Games “Honorable Mentions”. På selve konferansen arrangerte Produsentforeningen Virke en stand for tolv norske selskaper på GDC Play. Vi må også skryte av Sarepta Studios som vant årets “Most Promising IP” på Game Connection Awards som foregikk i San Fransisco samtidig som GDC.