Vi gratulerer alle de tolv spillselskapene som i dag har mottatt utviklingsstøtte fra NFI. Vi er mektig imponert over alle selskapene som mottok støtte i denne runden og ønsker de all lykke fremover med utviklingen av de nye spillene. Vi legger også merke til at antall selskap som har fått tildelt støtte denne gang har økt fra ca.8 til 12, noe som viser en sterk satsing på spill i år.

 

Spillene som fikk støtte er:

Elias og jakten på nordlyset – Ravn Studio (2.000.000,-)

Elias og jakten på nordlyset blir et eventyrspill med massevis av spennende redningsoppdrag, båtrace og utforskning, samarbeid og konkurranser.

 

Troll mot Vikinger 2 – Megapop (1.000.000,-)

Spillet bygger videre på innholdet i strategispillet Troll mot Vikinger. Spillet vil ha en fargerik stil og en folkelig spillmekanikk, men samtidig vil det ha mer enn nok dybde for den mest ihuga strategifantasten.

 

Warhammer Arcane Magic – Turbo Tape Games (900.000,-)

Warhammer Arcane Magic er et turbasert strategispill for PC hvor spillerne tar rollen som en gruppe magikere fra den verdenskjente Warhammer verdenen.

 

Redux Ark – Hyper Games (800.000,-)

Utviklerne kaller spillet et «overlevelses- og utforskningseventyr» og har hentet inspirasjon fra spill som Don’t Starve og Bastion.

 

Earthlock: Det endelige minnet – Snow Castle (750.000,-)

Earthlock-sagaen fortsetter hvor vi forlot våre helter i første kapittel.

 

Degrees of Separation – Moondrop (600.000,-)

Degrees of Separation er et samarbeidsspill for to spillere med oppgaveløsning og plattforming. De er klassiske motsetninger, fundamentale motpoler, men må lære å bruke hverandres styrker til å overkomme de hindringene de møter.

 

The Iconoclasts – Bifrost Entertainment (500.000,-)

The Iconoclasts forteller en rik og personlig historie om spenningen mellom individuelle behov og det felles beste, med en uvanlig blanding av humor og alvor.

 

Manual Samuel – Perfectly Paranormal (225.000,-)

Manual Samuel er et 2D eventyrspill med sterk fokus på storytelling og morsomme karakterer.

 

Cube Cube – DOS Studios (220.000,-)

«Cube Cube» er et rytmebasert musikkspill der en karakter ruller i takt med musikken i en rytmerik og visuell verden.

 

Fugl – Gjestland Film (185.000,-)

«Fugl» er et annerledes flyspill i 3D for nettbrett og smarttelefoner, hvor du styrer en fugl som har kommet bort fra flokken sin og må finne veien hjem.

 

Frostrunen – Grimnir (150.000,-)

Frostrunen er et klassisk pek-og-klikk mysteriespill for iOS, satt i et autentisk norrønt miljø. Spilleren får utforske tidsriktige historiske miljøer, rike på detaljer og mystiske gjenstander.

 

Orbit – 4Bit Games (50.000,-)

«Orbit» er et multiplayer romskip-spill for 2-4 spillere som spilles lokalt på samme skjerm. I «Orbit» må du manøvrere romskipet ditt mellom planeter i høy hastighet, og ta gravitasjon med i beregning for å slå vennene dine.