Rock Pocketeers hard at work!

Rock Pocketeers

Rock Pocket Games har nylig sluppet sitt nyeste spill Shiftlings. Til tross for hennes hektiske timeplan var vi heldige nok til å få et raskt intervju med Natascha Röösli, deres PR og markedsføringleder.

 

Rock Pocket Games ble etablert i 2008, og det som startet som en enmannsbedrift kan nå skryte av fjorten heltidsansatte. Selv om de først begynte med å lage mobilspill, har de nå utvidet til å bli ett av de få selskapene i Norge som er sertifisert og erfarne i å utvikle spill for alle tilgjengelige plattformer.

 

Rock Pocket har et stort repertoar av lekne og fargerike spill som interesserer spillere i alle aldre. Natascha forklarte at for Rock Pocket er det viktigste aspektet ved å lage spill, å få spillerne til å smile og spille med hverandre.

«Jeg tror det er en rød tråd gjennom alle våre spill når det gjelder kunststil og munterhet. Vi liker det fargerikt og ‘quirky’. (…) Mange av vårt team vokste opp i 3D platformspill-perioden med spill som Ratchet & Clank, Crash Bandicoot etc. Så det er også veldig viktig for oss å prøve å bringe disse erfaringene tilbake og bevise en gang for alle at fargerike og ‘quirky’ spill ikke nødvendigvis trenger å være kun for barn.«

 

2782602-shiftlings_artDenne visjonen finnes også i deres nye spill Shiftlings. Rock Pocket har her arbeidet tett med Sierra, og Shiftlings ble sluppet tirsdag 3. mars for både PC og konsoll. Dette artige og spretne co-op spillet har fått noen fantastiske anmeldelser og blant annet fått ‘honorable mentions’ på GDC i år.

 

En av de viktigste aspektene i et hvilket som helst spillselskap er å ha fremtidsplaner, og til tross for å ha sluppet Shiftlings for bare noen få uker siden, har Rock Pocket allerede flere til å holde dem opptatt. I tillegg til arbeid for kunder, fortsetter de sitt arbeid på Olivia & Spike samt et nytt prosjekt som heter D.I.G., som nettopp har fått utviklingstilskudd fra Norsk Filminstitutt.

 

På spørsmål om Rock Pocket hadde noen tips for kommende utviklere, anbefalte Natascha:

«Start i det små og jobb deg oppover. Ikke begynn med et høyrisikoprosjekt. Vær med på ‘gamejams’! Nettverk, kom deg ut og få venner, men gjør det med omsorg og respekt. Hold deg ydmyk og husk at å hjelpe andre og støtte andre som en indie-utvikler gjør ikke din egen suksess mindre (og det gir deg også en god følelse å støtte andre). Del dine erfaringer og lære av andre så mye som du kan. Viktigst er at det å mislykkes ikke er en dårlig ting. Det tok Rovio 40+ mobilspill for å få sin første hit. Det er lidenskap og utholdenhet som teller.

Oh, og lær deg å bruke Unity 😉
For mer informasjon om Shiftlings og Rock Pocket Games, sjekk ut deres nettside her.